Català /
Español / 
English
 

El fesedit ha estalviat 14.6 Tones de CO2

El fesedit, la plataforma de cotxe compartit de la Universitat de Girona, ha estalviat 14.660 kg de CO2 al compartir 85.180km
21/05/2012
Facebook 

Des dels seus inicis, els membres de la comunitat de la Universitat de Girona han aconseguit estalviar 14.6 tones de CO2 gràcies als desplaçaments que s’han fet compartint el vehicle. Tots aquests desplaçaments sumen un total de 85.180 km. Les rutes que s’han comptabilitzat és centren en trajectes d’origen urbà i, en alguns casos,  interurbans amb un destí comú: un dels Campus de la UdG.

Aquesta xifra s’ha obtingut sumant els quilometres i els quilograms de CO2 que es van fer/estalviar a la prova pilot del 2009 i els que s’han fet/estalviat des del setembre del 2011 fins al 14 de maig.

Per fer-nos una idea del que suposa aquesta reducció, 1 tona de CO2 equival a:

  • Un viatge d’anada i tornada en avió de Madrid - Nova York.
  • 1.8 tones de paper
  • 20 viatges d’anada i tornada en avió fent un trajecte Barcelona – Madrid

 

El  fesedit és un sistema de mobilitat que consisteix en posar en contacte (via telèfon mòbil i/o Internet) les persones que fan una ruta similar en cotxe per tal que la facin plegades.

El programa és senzill: s’introdueix la ruta desitjada amb els punts d’origen i destí, i de forma automàtica s’adjudica la persona amb qui es realitzarà el viatge, que l’usuari pot acceptar o rebutjar. A més, permet fer consultes a temps real, entrar modificacions d’última hora i, fins i tot, fer el seguiment de la posició del conductor o del passatger a través de GPS. També, compta amb un sistema de valoració intel·ligent tant del conductor com de l’usuari.

Aquest sistema està habilitat a través de la plataforma web www.fesedit.cat i de l’aplicació “fesedit” per a dispositius Android. 

 Notícies


La UIB lanza un programa para compartir coche
21/09/2018

El negoci del 'carsharing'
15/01/2014

La Generalitat de Catalunya parla del Fes edit
27/12/2013

 Esdeveniments

No hi ha esdeveniments per mostrar