Català /
Español / 
English
 

El fesedit es presenta a la II Conferència espanyola de Car-Sharing

La plataforma de cotxe compartit es presenta a la II Conferència espanyola de Car-Sharing
13/06/2012
Facebook 

Els passats 7 i 8 de juny es va celebrar a Barcelona la II Conferència espanyola de Car-Sharing amb un gran nombre d’assistents. Durant aquests dies, es va debatre el paper que les plataformes de cotxe compartit juguen al territori espanyol i les barreres culturals que ens trobem davant la difusió d’aquesta pràctica. A més, també es van tractar temes relacionats amb la mobilitat col·laborativa i la seva implicació en les polítiques d’estalvi energètic.

Experts en mobilitat estimen que durant la pròxima dècada, els usuaris del car-sharing podem augmentar fins a un milió. Per aconseguir-ho, els operadors de la plataforma, han d’aconseguir el suport de les administracions públiques i transmetre’ls-hi la importància i la necessitat de confiar en un projecte com és el cotxe compartit, assumint la gestió per a portar a terme un veritable canvi modal. D’aquesta manera, les administracions contribueixen de manera activa en la millora d’emissions de CO2, a la reducció de la pol·lució i la contaminació de la seva ciutat, millorar la mobilitat dels ciutadans, ...

Dins de les taules de debat, es feia palès la situació de l’economia global i els seus efectes. És a dir, dins el context de la crisi econòmica, molts ciutadans s’han vist obligats a reduir el marge econòmic destinat a la mobilitat domèstica. Aquet fet és una oportunitat per a les plataformes de Car-Sharing.

La novetat per aquesta edició ha estat la presentació del fesedit, denominat Car-sharing peer to peer o el sistema e-hitchhiking. Peplluís de la Rosa, director del projecte fesedit, va explicar l’experiència de la plataforma a través de comunitats, la seva experiència dins la Universitat de Girona i les pròximes implantacions a la seu de la Generalitat. La diferència entre el fesedit i la resta de les plataformes de car-sharing és la moneda social i complementària que s’utilitza per fer els trajectes, els dits.

Per finalitzar la conferència, també es va fer esment en la nova volada de cotxe elèctrics. 


 Notícies


La UIB lanza un programa para compartir coche
21/09/2018

El negoci del 'carsharing'
15/01/2014

La Generalitat de Catalunya parla del Fes edit
27/12/2013

 Esdeveniments

No hi ha esdeveniments per mostrar