Català /
Español / 
English
 

El fesedit guanya el primer premi del concurs Apps4bcn

Els guardons premiaven les aplicacions mòbil que permetien millorar la mobilitat de les persones.
15/06/2012
Facebook 

El passat dijous 14 de juny, l’ajuntament de Barcelona va lliurar els premis Apps4bcn. Uns guardons que volen reconèixer les noves aplicacions mòbils que contribueixen a millorar la mobilitat i fomenten el transport públic.

En aquesta categoria, el primer premi ha estat per la plataforma de cotxe compartit de la Universitat de Girona, el fesedit. Sota la denominació d’autoestop organitzat, el fesedit, una plataforma que simula el tradicional autoestop però de formar segura i flexible, fa possible que els usuaris es posin en contacte entre ells per compartir el cotxe per fer les seves rutes urbanes i, d’aquesta manera, es pugui millorar la mobilitat de la ciutat i es redueixin els problemes de contaminació i d’aparcament.

Altres iniciatives premiades han estat “By-Taxi”, una app que t’ajuda a trobar taxi amb més rapidesa. “Enllaç”, una aplicació que t’ajuda a trobar la millor ruta fent servir el transport públic i “OnTheBus”, una guia per moure’s per la xarxa d’autobusos.

Durant l’entrega de premis, el gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica, Manel Sonromà, va incidir en que aquests premis han de servir “per donar un impuls a l’ús de les tecnologies per accedir als serveis de la ciutat”. També va fer menció en el fet que aquests premis formen part d'una estratègia global de Barcelona per esdevenir un referent de les ciutats intel·ligents. 

 Notícies


La UIB lanza un programa para compartir coche
21/09/2018

El negoci del 'carsharing'
15/01/2014

La Generalitat de Catalunya parla del Fes edit
27/12/2013

 Esdeveniments

No hi ha esdeveniments per mostrar